Äiti-vauvatreeni

Yhteinen tunti äidille ja noin 3-12 kk vauvalle. Tunti koostuu äidin lihaskuntoa ja liikkuvuutta parantavista harjoituksista, joissa keskitytään synnytyksestä palautumiseen ja vahvistetaan lantionpohjaa ja muita keskivartalon syviä lihaksia. Tunnilla tehdään myös muuta lihaskuntoa ja myös vauvaa käytetään lisäpainona sekä avataan vauvaelämän tuomia lihaskireyksiä dynaamisilla, pilatestyyppisillä liikkuvuusharjoitteilla. Tunti ei kuitenkaan keskity yksin äitiin, vaan osa tunnista käytetään vuorovaikutukseen vauvan kanssa loruillen, laulaen ja körötellen.

Tunti sopii kaikille äideille, jotkä ovat käyneet synnytyksen jälkitarkastuksessa eikä suurempia ongelmia ole havaittu. Tuntiin ei kuulu hyppyjä tai liikkeitä jotka kohdistavat kovaa painetta suoriin vatsalihaksiin ja vatsaonteloon - tärkeimpänä ajatuksena on liikunnan aloittaminen lempeästi synnytyksen jälkeen. Tunti sopii siis aivan kaikille aiemmasta liikuntataustasta riippumatta.

Vauva voi osallistua ikätasonsa ja mielentilansa mukaan joko kaukalossa/lattialla köllötellen tai liikkeestä riippuen sylissä painona. Mukaan kannattaa ottaa vauvalle köllöttelyalusta ja/tai harso. Imetykset, itkut ja muut häiriötekijät kesken tunnin eivät tällä tunnilla haittaa! Äiti ei tarvitse mukaansa muuta kuin mukavat, liikuntaan sopivat vaatteet.

Ajankohta: Ma klo 11.00-11.45

Paikka: T-talo, Vanha hämeentie 29 (sisäänkäynti Jyryn tiloihin Harjukadun puoleisesta sivuovesta)

Ohjaaja: Saija/Nora

Kausi: 26.8.-8.12.2019

Hinta: Tunneille osallistutaan joko sarjalipuilla tai kausikortilla (tunnille ei siis tarvitse ilmoittautua). Lippuvihko maksaa 75€ (15 lippua, voimassa kevätkauden 2020 loppuun asti kaikilla muillakin Jyryn aikuisten ryhmäliikuntatunneilla). Kausikortti maksaa 110€/syyskausi. Hintoihin lisätään seuran jäsenmaksu 10€ (voimassa koko kalenterivuoden, joten maksat sen vain, jos et vielä ole tälle vuodelle maksanut).

Harrastajat eivät ole vakuutettuja seuran puolesta.