Tuntikuvaukset

FasciaMethod

FasciaMethod on kurssi, josta löydät tarkemmat tiedot täältä.


HIIT

Tehokas koko kehoa monipuolisesti haastava tunti, jossa yhdistyy sekä lihaskunto- että aerobinen harjoittelu. HIIT eli High Intensity Intervall Training osiossa nostetaan sykettä korkeatehoisilla työosuuksilla ja lyhyillä palautuksilla. Tunti sopii kaikille, jotka haluavat haastaa itseään ja samalla kohottaa kuntoaan, hapenottokykyä sekä lihasvoimaa. Liikkeet ovat yksinkertaisia, mutta tehokkaita, ja jokainen voi tehdä harjoituksen omalla kuntotasollaan.

Sopivat varusteet tunnille ovat liikuntaan sopivat vaatteet, tossut/kengät, hikipyyhe ja juomapullo. HUOM! Ota oma jumppa-alusta kotoa mukaan, sillä salissa ei ole alustoja lainattavaksi.

HIIT to klo 18.30 Viinamäen päiväkoti (Ruukinkatu 9). Sisäänkäynti päiväkodin pääovesta.

Jooga

Lempeä, hathajoogaan ja kehotietoisuuslajeihin perustuva tunti keskittyy kehotietoisuutta lisääviin ja stressiä lievittäviin harjoitteisiin. Suhtaudumme kehoon ystävyydellä ja uteliaisuudella. Asanat tehdään kiireettömässä tahdissa, kehoa kuunnellen ja turvalliseen suoritustapaan ohjaten. Tunnilla harjoitellaan avojaloin, mukaan kannattaa ottaa loppurentoutusta varten lämmintä vaatetta tai viltti sekä halutessaan oma joogamatto ja vesipullo. Tunti sopii kaikille aloittelijasta edistyneisiin.

Ohjaaja: Leea Ojuva

Jooga ti klo 19.35 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .

Kehonhuolto

Rauhallinen tunti, jossa tehdään palautumista ja liikkuvuutta edistäviä, rauhallisia harjoituksia ja aktiivisia venytyksiä, mutta myös keskivartalon syviä lihaksia ja tasapainoa kehittäviä liikkeitä. Tunti päättyy lyhyeen rentoutukseen. Tunti sopii kaikille, ja liikkeitä voi soveltaa oman liikkuvuuden mukaan. Tuntiin ei kuulu hyppyjä.  Tunnin ohjaa fysioterapeuttiopiskelija, joka tarvittaessa antaa vaihtoehtoja liikkeille.

Sopivat varusteet tunnille ovat joustavat vaatteet sekä sukat tai paljaat jalat. Ota loppurentoutusta varten myös jotain lämmintä ylle. Voit joko tuoda oman jumppa-alustan kotoa, tai käyttää salista löytyviä jumppa-mattoja.

Ohjaaja: Niina Oisalo

Kehonhuolto to klo 20 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .

Kiertoharjoittelu

Toiminnallista lihaskuntoharjoittelua tehokkaan kiertoharjoittelun muodossa. Koko kehon tunnilla tehdään kehonpaino- sekä välineharjoitteita käyden läpi kehon suuret lihasryhmät. Ohjauksessa painottuu turvallisen ja tehokkaan suoritustekniikan harjoittelu ja itselle sopivan harjoitetason valinta. Tunti sisältää toiminnallisen alkulämmittelyn, tekniikkaopastuksen, harjoitusosion sekä lyhyen palauttavan venyttelyn. Tunti ei sisällä vaikeita askelsarjoja. Tunti sopii kaikille, myös miehille.

Sopivat varusteet tunnille ovat hikoiluun sopivat vaatteet, hikipyyhe sekä vesipullo. Tunnilla käytettävät välineet löytyvät salista.

Huom! Samaan aikaan kiertoharjoittelun kanssa järjestetään toisessa salissa Liikkari, jonne lapset voivat osallistua tunnin ajaksi. Lisätietoa täällä.

Ohjaaja: Katri Nieminen

Kiertoharjoittelu ti klo 17.30 T-talon yläsalissa (Vanha Hämeentie 29). Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .

Kuntojumppa

Perustunti, jossa sopivassa suhteessa askellusta ja lihaskuntoliikkeitä. Tunti alkaa alkulämmittelyllä, jonka jälkeen kohotetaan aerobista kuntoa helpoilla askelsarjoilla. Lihaskunto-osiossa tehdään lihaskuntoliikkeitä ilman välineitä, joko seisten tai lattialla. Tunti päättyy loppuvenyttelyihin.

Sopivat varusteet tunnille on liikuntaan sopivat vaatteet ja tossut/kengät, vesipullo ja halutessasi hikipyyhe. Maanantain kuntojumppa pidetään koulusalissa, jossa tarvitset mukaasi myös jumppamaton.

Ohjaaja: Hanna-Kaisa Hilpinen (ma), Eeva-Liisa Hämäläinen (ti) ja vaihtuvaohjaaja (to)

Kuntojumppa ma klo 18 Hannunniitun koululla (Virmuntie 3), ti klo 10 T-talolla ja to klo 10 T-talolla 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .

Lattarit

Hauska, reipas ja hikinen tanssitunti kuumien lattarirytmien tahtiin. Tansseina ovat mausteinen salsa, räiskyvä reggaeton ja naisellinen chacha ja paljon muita upeita tansseja. Tunneilla rakennetaan perusliikkeistä lähtien pala palalta pieniä koreografioita ja tansseille ominaista liikettä rennosti harjoitellen. Tuntiin ei kuulu erillistä lihaskunto-osuutta.

Sopivat varusteet tunnille ovat liikuntaan sopivat vaatteet ja joustavat tossut/kengät, vesipullo ja iloinen mieli!

Ohjaaja: Kati Viitala

 Lattarit la klo 11.00-11.55 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .


Lavis

Lavis-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, jossa tanssitaan ilman paria. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja, kuten humppa, valssi, polkka, foxi, salsa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Laviksen periaatteisiin kuuluu että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija. Tunnilla käydään monipuolisesti läpi eri lavatanssilajeja, ja niiden myötä opis eri lavatanssiaskeleiden perusteita. Lavis on niin mukavaa, ettet edes huomaa kuntoilevasi!

Sopivat varusteet tunnille ovat liikuntaan sopivat joustavat vaatteet ja tossut/kengät, vesipullo ja halutessasi hikipyyhe.

Ohjaaja: Tuija Lundström

Lavis ti klo 18.30 T-talon yläsalissa (Vanha Hämeentie 29)       Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta


Leikkipuistojumppa

Leikkipuistojumpat sopivat leikkipuistoikäisten vanhemmille tai kenelle tahansa ulkojumpasta kiinnostuneelle. Tunnille voi tulla lasten kanssa tai ilman. Jumpassa hyödynnetään leikkipuiston välineitä ja vastus-kuminauhaa toiminnallisiin liikkeisiin. Tunti sisältää alkulämmittelyn sekä kiertoharjoitteluna tehtävän lihaskunto-osion. 

Sopivat varusteet tunnille ovat ulkoliikuntaan sopivat vaatteet ja vesipullo. Vastuskuminauhan saat lainaksi ohjaajalta. Huom! Muista säähän sopiva varustus!

Leikkipuistojumpat järjestetään yhteistyössä Turun kaupungin kanssa, ja kaupungin hankerahoituksen turvin tunnit ovat täysin maksuttomia. Tunneille ei myöskään tarvitse ilmoittautua - ilmesty vain paikalle!

TIEDOT KEVÄÄN 2022 LEIKKIPUISTOJUMPISTA PÄIVITETÄÄN MYÖHEMMIN

Barre

Barre-tunnilla hiki virtaa ja ryhti ojentuu!

Tämä lihaskuntotunti saa inspiraationsa baletin tanko- ja keskilattiaharjoitteista, mutta sopii kaikille - et tarvitse siis erityistä tanssitaustaa. Liikkeet tehdään musiikin tahtiin.

Barre kehittää erityisesti pakara-, reisi- ja pohjelihaksia sekä keskivartalon syviä, hyvää asentoa kannattelevia lihaksia. Tunnilla hyödynnetään jonkin verran myös pilateksen oppeja ja liikkeitä, jotka vahvistavat erityisesti vartalon tukilihaksia ja tukevat siten barre-harjoittelua.

Paljaat jalat tai luistamattomat sukat. Voit halutessasi ottaa mukaan myös oman jumppamaton ja vesipullon. Tunnin maksimiosallistujamäärä on 8.

Ohjaaja: Viimeisen vuoden fysioterapeuttiopiskelija Niina Oisalo, jolla on myös pitkä tanssitausta. Hän on ohjannut aiemmin Jyryllä mm. kehonhuoltoa

Barre ke klo 18 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .

RVP (Reisi-vatsa-peppu-muokkaus)

RVP (Reisi-vatsa-peppu-muokkaus) on lihaskuntopainotteinen ja monipuolinen "yleistunti", johon kuuluu sekä lihaskuntoharjoittelua että aerobisia osuuksia. Tunti koostuu alkulämmittelystä, jonka jälkeen lihaskunto-osuuksia ja aerobisia osuuksia tehdään vuorotellen. Lopuksi palautellaan ja venytellään. Tunnilla käytetään vaihtelevasti välineinä esim. step-lautaa ja lisäpainoja. Tunti ei sisällä monimutkaisia askelsarjoja. Tunti sopii kaikille, jotka haluavat kehittää erityisesti jalkojen ja keskivartalon lihaskuntoa sekä aerobista kestävyyttä.Sopivat varusteet tunnille ovat liikuntaan sopivat joustavat vaatteet ja tossut/kengät, vesipullo ja hikipyyhe.

 Ohjaaja: Sara Soininen

RVP la klo 10 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .

Step

Helppoa ja hauskaa askellusta step-laudalla .

Alkulämmittelyn jälkeen  sykettä nostava askelsarja rakennetaan vaihe kerrallaan .Lopuksi tehdään lihaskuntoliikkeitä kuten esim. selkä ja vatsat .Lopuksi lyhyt venyttely.

Tehokas tunti erityisesti reisille ja pakaroille.

 Ohjaaja: Eeva-Liisa Hämäläinen

Step su klo 18 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .


Toiminnallinen treeni

Toiminnallisessa harjoittelussa harjoitetaan lihasten välistä yhteistyötä. Harjoitettavissa liikkeissä on tarkoitus kuormittaa mahdollisimman monta lihasta samaan aikaan. Lihaskunnon ohella toiminnallisessa harjoittelussa kehittyvät myös tasapaino, koordinaatio, hapenottokyky, kehonhallinta sekä liikkuvuus. Toiminnallinen harjoittelu on monipuolista ja kehittää meitä toimimaan arjen askareissa. Tunti alkaa toiminnallisella alkulämmitellyllä, jossa valmistellaan kehoa tulevaan harjoitukseen. Tämän jälkeen tulee harjoitusosio, jossa tehdään monipuolisia kehoa kehittäviä liikkeitä joko välineillä tai ilman. Lopuksi vielä lyhyt palauttava venyttelyosio.

Tunti sopii kaikenikäisille, sillä jokainen pystyy itse määrittämään tunnin tehokkuuden oman kuntotason mukaan. Tunnille on hyvä ottaa mukaan liikuntaan sopivat vaatteet, hikipyyhe ja vesipullo. 

Ohjaaja: Henna Saarikko

Toiminnallinen treeni ma klo 19 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .

Core+ Mobility

Core & Mobility tunti on monipuolinen harjoitus keskivartalon lihaksille sekä kehonhallinnan ja liikkuvuuden parantamiseksi. Core -osiossa keskitytään vahvistamaan keskivartaloa ja sitä tukevia lihaksia. Mobility -osiossa parannetaan koko kehon liikkuvuutta aktiivisesti dyynaamisin liikkein. Tunti sisältää rauhallisen lämmittelyn, harjoitusosiot ja lopetuksen. Hyvä liikkuvuus ja vahva keskivartalo ovat perusta koko kehon toiminnalle, joten tunti sopii kaikille, joiden tavoitteena on terve ja tasapainoinen keho! HUOM! Ota oma jumppa-alusta kotoa mukaan, sillä salissa ei ole alustoja lainattavaksi.

Ohjaaja: Sara Soininen

Core+ Mobility to 19.20 Viinamäen päiväkoti (Ruukinkatu 9) Sisäänkäynti päiväkodin pääovesta.


Lihaskunto ja Liikkuvuus

Tunti koostuu kahdesta osiosta. Kevyen lämmittelyn jälkeen alkaa ensin tehokas lihaskunto-osuus, mikä koostuu erilaisista lihaskuntoa kehittävistä harjoitteista. Lihaskuntotreenin jälkeen tehdään monipuolisesti liikkuvuusharjoituksia koko keho huomioiden. Tunti ei sisällä koreografioita eikä askelsarjoja. 

Ohjaaja: Henna S.

Lihaskunto ja Liikkuvuus ke 19.00, T-talo 1.sali (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .