Tuntikuvaukset


Aikuisbaletti

Aikuisbaletti on kurssi, josta löydät tarkemmat tiedot täältä.


Jooga

Hatha-joogaan pohjautuva body&mind -tunti yhdistelee elementtejä eri kehonhuoltolajeista. Tunnin tavoitteina on avata liikeratoja, parantaa kehonhallintaa ja kehotietoisuutta sekä rauhoittaa mieltä. Tunti sisältää lyhyet alku- ja loppurentoutukset. Tunnilla ei tarvita aiempaa kokemusta joogasta.

Sopivat varusteet tunnille ovat rennot ja mukavat vaatteet sekä vesipullo, rentoutuksia varten voi mukaan ottaa lämmintä vaatetta (esim. huppari ja villasukat tai oma viltti), halutessaan oma joogamatto. Tunnilla harjoittelemme ilman kenkiä.

Ohjaaja: Leea Numminen

Jooga ti klo 19.30-20.30 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29)

Kehonhuolto

Rauhallinen tunti, jossa tehdään palautumista ja liikkuvuutta tukevia, rauhallisia harjoituksia ja venytyksiä, mutta myös keskivartalon syviä lihaksia kehittäviä liikkeitä. Tunti päättyy lyhyeen rentoutukseen. Tunti sopii kaikille, ja liikkeitä voi soveltaa oman liikkuvuuden mukaan. Tuntiin ei kuulu hyppyjä.  Tunnin ohjaa fysioterapeutti, joka tarvittaessa antaa vaihtoehtoja liikkeille.

Sopivat varusteet tunnille ovat lämpimät ja joustavat vaatteet sekä sukat tai paljaat jalat. Mattoja löytyy salista.

Ohjaaja: Maarit Itälä

Kehonhuolto to klo 20-21 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29)Kiertoharjoittelu

Toiminnallista lihaskuntoharjoittelua tehokkaan kiertoharjoittelun muodossa. Koko kehon tunnilla tehdään kehonpaino- sekä välineharjoitteita käyden läpi kehon suuret lihasryhmät. Ohjauksessa painottuu turvallisen ja tehokkaan suoritustekniikan harjoittelu ja itselle sopivan harjoitetason valinta. Tunti sisältää toiminnallisen alkulämmittelyn, tekniikkaopastuksen, harjoitusosion sekä lyhyen palauttavan venyttelyn. Tunti ei sisällä vaikeita askelsarjoja. Tunti sopii kaikille, myös miehille.

Sopivat varusteet tunnille ovat hikoiluun sopivat vaatteet, hikipyyhe sekä vesipullo. Tunnilla käytettävät välineet löytyvät salista.

Ohjaaja: Noora Rautionmaa

Kiertoharjoittelu ti klo 17.40-18.25 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29)

Kuntojumppa

Perustunti, jossa sopivassa suhteessa askellusta ja lihaskuntoliikkeitä. Tunti alkaa alkulämmittelyllä, jonka jälkeen kohotetaan aerobista kuntoa helpoilla askelsarjoilla. Lihaskunto-osiossa tehdään lihaskuntoliikkeitä ilman välineitä, joko seisten tai lattialla. Tunti päättyy loppuvenyttelyihin.

Sopivat varusteet tunnille ovat liikuntaan sopivat vaatteet ja tossut/kengät, vesipullo, jumppamatto (tunti pidetään koulusalissa, jossa ei ole mattoja) ja halutessasi hikipyyhe.

Ohjaaja: Teija Eisanen

 Kuntojumppa ma klo 18.30-19.30 Hannunniitun koulun salissa (Virmuntie 3)

Lattarijumppa

Hauska, helppo ja hikinen tanssitunti menevän lattarimusiikin tahtiin. Tunnilla tanssitaan ilman paria (samaan tyyliin kuin Laviksessa ja Zumbassa), tansseina ovat mm. salsa, reggaeton, chacha ym. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita, ja askelsarjat ovat helppoja. Tuntiin ei kuulu erillistä lihaskunto-osuutta.

Sopivat varusteet tunnille ovat liikuntaan sopivat vaatteet ja tossut/kengät, vesipullo ja iloinen mieli!

Ohjaaja: Kati Viitala

 Lattarijumppa la klo 13.30-14.25 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29)

Lattiatanko - balettia lattiatasossa

Lattiatanko on kehonhuoltokurssi, josta löydät lisätietoa täältä.Lavis-lavatassijumppa

Lavis-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, jossa tanssitaan ilman paria. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja, kuten humppa, valssi, polkka, foxi, salsa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Laviksen periaatteisiin kuuluu että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija. Tunnilla käydään monipuolisesti läpi eri lavatanssilajeja, ja niiden myötä opis eri lavatanssiaskeleiden perusteita. Lavis on niin mukavaa, ettet edes huomaa kuntoilevasi!

Sopivat varusteet tunnille ovat liikuntaan sopivat joustavat vaatteet ja tossut/kengät, vesipullo ja halutessasi hikipyyhe.

Ohjaaja: Tuija Lundström

 Lavis ti klo 18.30-19.30 T-talon 2.salissa (Vanha Hämeentie 29)

Leikkipuistojumppa

Leikkipuistojumpat sopivat leikkipuistoikäisten vanhemmille tai kenelle tahansa ulkojumpasta kiinnostu-neelle. Tunnille voi tulla lasten kanssa tai ilman. Jumpassa hyödynnetään leikkipuiston välineitä ja vastus-kuminauhaa toiminnallisiin liikkeisiin. Tunti sisältää alkulämmittelyn sekä kiertoharjoitteluna tehtävän lihaskunto-osion. 

Sopivat varusteet tunnille ovat ulkoliikuntaan sopivat vaatteet ja vesipullo. Vastuskuminauhan saat lainaksi ohjaajalta. Huom! Muista säähän sopiva varustus!

Leikkipuistojumpat järjestetään yhteistyössä Turun kaupungin kanssa, ja kaupungin hankerahoituksen turvin tunnit ovat täysin maksuttomia. Tunneille ei myöskään tarvitse ilmoittautua - ilmesty vain paikalle!

Ohjaajat: Noora Rautionmaa (ma), Kati Viitala (ke) ja Anni Toivanen (la)

Leikkipuistojumppa ma klo 18.30-19.15 Tähkäpuiston leikkipaikalla (Tähkäpuiston leikkipaikka sijaitsee Petreliuksessa Tähkäpuiston reunalla, Petreliuksenpolun varrella). Leikkipuistojumppien kevätkausi 4.3.-8.6.2019.

Leikkipuistojumppa ke klo 10.00-10.45 Annanpuiston leikkipaikalla (Annanpuiston aidattu leikkipuisto sijaitsee Port Arthurissa aivan Annanpuiston päässä, Arvinkadun ja Annankadun kulmassa). Leikkipuistojumppien kevätkausi 4.3.-8.6.2019.

Leikkipuistojumppa la klo 10.00-10.45 Nummenpuistokadun leikkipuistossa (Aidattu leikkipaikka sijaitsee Nummessa, Nummenpuistokadun ja Töykkälänkadun kulmassa). Leikkipuistojumppien kevätkausi 4.3.-8.6.2019.

Kehonpainoharjoittelu

Lihaskuntotunnilla tehdään isoja lihasryhmiä vahvistavia, helppoja harjoitteita käyttäen pääasiassa oman kehon painoa vastuksena. Tuntiin kuuluu alkulämmittely ja loppuvenyttelyt. Tuntiin ei kuulu vaikeita koreografisia askelsarjoja ja sopii myös vähemmän liikuntaa harrastaneille - toisaalta jokaisesta liikkeestä pystyy halutessaan tekemään itselleen myös raskaamman ja haastavamman. Tuntia ohjaa fysioterapeutti, ja liikkeissä painotetaan oikeaa suoritustekniikkaa. Sopivat varusteet tunnille ovat sisäliikuntavaatteet ja sisäliikuntaan sopivat kengät/tossut, hikipyyhke, juomapullo sekä jumppamatto (salissa ei ole mattoja).

Ohjaaja: Noora Rautionmaa

Lihaskuntotunti ma klo 17.30-18.15 Ruiskadun AMK:n salissa (käynti saliin koulurakennuksen sivuovesta Petreliuksenpolun puolelta).


Muokkaus

Tehokas lihaskuntopainotteinen tunti, jossa nostetaan sykettä ja kehitetään lihaskuntoa. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään tehokkaita lihaskuntoliikkeitä, jotka muokkaavat kehon tärkeimpiä lihasryhmiä, kuten reisiä, vatsaa, selkää ja pakaroita.

Sopivat varusteet tunnille ovat liikuntaan sopivat joustavat vaatteet ja tossut/kengät, vesipullo ja hikipyyhe.

 Ohjaaja: Eeva-Liisa Hämäläinen (sijaisena tammikuussa Henna Saarikko)

Muokkaus ke klo 19.00-19.55 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29)

Peruskuntojumppa

Päiväsaikaan järjestettävä peruskuntojumppa on helppo mutta monipuolinen tunti, jossa kohotetaan koko kehon kuntoa. Askellukset ovat helppoja, eikä tuntiin kuulu vaikeita koreografioita. Lihaskunto-osuus on tehokas mutta sopivan kevyt ja yksinkertainen. Tunti sopii erityisesti vasta-alkajille, iäkkäämmille, raskaana oleville tai synnyksestä toipuville.

Sopivat varusteet tunnille ovat liikuntaan sopivat joustavat vaatteet ja tossut/kengät, vesipullo ja halutessaan hikipyyhe. 

Peruskuntojumpassa voi käydä samoilla kertalipuilla ja kausikorteilla kuin muillakin tunneilla, mutta jos et käy muilla aikuisten tunneilla kuin peruskuntojumpissa (maanantai ja torstai), voit maksaa peruskuntojumppien oman kausimaksun (30€) paikan päällä suoraan ohjaajalle.

Ohjaajat: Marita Hellberg (ma), Tuire Johansson (ma) ja Kati Viitala (to)

Peruskuntojumppa ma klo 13.00-14.00 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29).

Peruskuntojumppa to klo 9.30-10.30 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29).

Pilates

Pilates on kurssi, josta löydät tarkemmat tiedot täältä.Polkukävely

Tunnilla parannetaan aerobista kestävyyskuntoa reippaalla kävelylenkillä kauniissa maisemissa. Lähtöpaikka ja kävelyreitit vaihtelevat, mutta pysyttelevat Turun sisällä tai lähialueella. Kävelyreitit kulkevat pääasiassa poluilla ja kuntoradoilla. Sopivat varusteet tunnille ovat säähän sopivat ulkoiluvarusteet ja kengät (keväällä metsässä saattaa olla märkää, mutta reitit eivät kuitenkaan kulje aivan umpimetsässä). Tunti pidetään säällä kuin säällä.

Polkukävelyn lähtöpaikat löydät täältä.

Ohjaaja: Maarit Itälä

Polkukävely 24.3.-2.6. (ei 21.4.)  su klo 15-n.16.15 vaihtelevissa polku-ja metsämaisemissa Turun alueella, katso tarkemmat lähtöpaikat yllä olevasta linkistä. 

RVP (Reisi-vatsa-peppu-muokkaus)

RVP (Reisi-vatsa-peppu) on lihaskuntopainotteinen ja monipuolinen "yleistunti", johon kuuluu sekä lihaskuntoharjoittelua että aerobisia osuuksia. Tunti koostuu alkulämmittelystä, jonka jälkeen lihaskunto-osuuksia ja aerobisia osuuksia tehdään vuorotellen. Lopuksi palautellaan ja venytellään. Tunnilla käytetään vaihtelevasti välineinä esim. step-lautaa ja lisäpainoja. Tunti ei sisällä monimutkaisia askelsarjoja. Tunti sopii kaikille, jotka haluavat kehittää erityisesti jalkojen ja keskivartalon lihaskuntoa sekä aerobista kestävyyttä.Sopivat varusteet tunnille ovat liikuntaan sopivat joustavat vaatteet ja tossut/kengät, vesipullo ja hikipyyhe.

 Ohjaaja: Anni Toivanen

RVP la klo 11.30-12.25 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29)

Step

Helppoa ja hauskaa askellusta step-laudalla, yhdistettynä lihaskuntoliikkeisiin. Tehokas tunti erityisesti reisille ja pakaroille.

 Ohjaaja: Eeva-Liisa Hämäläinen (sijaisena tammikuussa Henna Saarikko)

Step su klo 18.00-18.55 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29)

Suomirockjumppa

Helppoja askelkuvioita suomalaisen musan tahdissa! Tunti keskittyy pääasiassa aerobiseen askellukseen, mutta mukana on myös lihaskuntoa kehittäviä liikkeitä. Tunti sopii kaikille, tunti ei sisällä hyppyjä eikä vaikeita askelsarjoja.

Sopivat varusteet tunnille ovat liikuntaan sopivat joustavat vaatteet ja tossut/kengät, vesipullo ja hikipyyhe.

Ohjaaja: Maarit Itälä

Suomirockjumppa to klo 18.00-18.55 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) 

Toiminnallinen treeni

Toiminnallisessa harjoittelussa harjoitetaan lihasten välistä yhteistyötä. Harjoitettavissa liikkeissä on tarkoitus kuormittaa mahdollisimman monta lihasta samaan aikaan. Lihaskunnon ohella toiminnallisessa harjoittelussa kehittyvät myös tasapaino, koordinaatio, hapenottokyky, kehonhallinta sekä liikkuvuus. Toiminnallinen harjoittelu on monipuolista ja kehittää meitä toimimaan arjen askareissa. Tunti alkaa toiminnallisella alkulämmitellyllä, jossa valmistellaan kehoa tulevaan harjoitukseen. Tämän jälkeen tulee harjoitusosio, jossa tehdään monipuolisia kehoa kehittäviä liikkeitä joko välineillä tai ilman. Lopuksi vielä lyhyt palauttava venyttelyosio.

Tunti sopii kaikenikäisille, sillä jokainen pystyy itse määrittämään tunnin tehokkuuden oman kuntotason mukaan. Tunnille on hyvä ottaa mukaan liikuntaan sopivat vaatteet, hikipyyhe ja vesipullo. 

Ohjaaja: Riikka Palimo

Toiminnallinen treeni ma klo 19.00-19.55 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29)

Toiminnallinen porrastreeni

Tehokas treeni koko keholle raikkaassa ulkoilmassa! Kehität peruskuntoasi sekä lihasvoimaa monipuolisten harjoitteiden avulla. Tunnilla tehdään hapenottoa ja lihaskuntoa kehittäviä liikkeitä Kuuvuoren portaissa. Tunti voi sisältää hyppyjä, mutta kaikki liikkeet ovat muunneltavissa kevyempiin vaihtoehtoihin,  joten tunti sopii kaikenkuntoisille.

Jos talvikuukausien aikana portaat ovat liukkaat, voidaan porrastreenin sijaan tehdä toiminnallinen ulkotreeni portaiden vieressä olevalla Kuuvuoren kentällä (oikein huonolla ilmalla tai kovalla pakkasella voidaan myös siirtää treenit sisätiloihin 400 metrin päähän T-talolle, Vanha Hämeentie 29).

Tunnille saa ottaa mukaan vauvan, joka voi nukkua vaunuissa portaiden juurelle, tai jos vauvaa ei sittenkään nukuta, treeni onnistuu myös vauva sylissä/kantorepussa/liinassa!

Ohjaaja: Anni Toivanen

Toiminnallinen porrastreeni ti klo 11.15-12.00, tapaaminen Kuuvuoren portaiden juurella (Ruukuntekijänkujan päässä eli Suntionkadun varrella sijaitsevan Kuuvuoren kentän yhteydessä).