Tuntikuvaukset

HIIT

Tehokas koko kehoa monipuolisesti haastava tunti, jossa yhdistyy sekä lihaskunto- että aerobinen harjoittelu. HIIT eli High Intensity Intervall Training osiossa nostetaan sykettä korkeatehoisilla työosuuksilla ja lyhyillä palautuksilla. Tunti sopii kaikille, jotka haluavat haastaa itseään ja samalla kohottaa kuntoaan, hapenottokykyä sekä lihasvoimaa. Liikkeet ovat yksinkertaisia, mutta tehokkaita, ja jokainen voi tehdä harjoituksen omalla kuntotasollaan.

Sopivat varusteet tunnille ovat liikuntaan sopivat vaatteet, tossut/kengät, hikipyyhe ja juomapullo. HUOM! Ota oma jumppa-alusta kotoa mukaan, sillä salissa ei ole alustoja lainattavaksi.

Ohjaaja: Jasmin

HIIT to klo 17:30 Viinamäen päiväkoti (Ruukinkatu 9). Sisäänkäynti päiväkodin pääovesta.

Core+ Mobility

Core & Mobility tunti on monipuolinen harjoitus keskivartalon lihaksille sekä kehonhallinnan ja liikkuvuuden parantamiseksi. Core -osiossa keskitytään vahvistamaan keskivartaloa ja sitä tukevia lihaksia. Mobility -osiossa parannetaan koko kehon liikkuvuutta aktiivisesti dyynaamisin liikkein. Tunti sisältää rauhallisen lämmittelyn, harjoitusosiot ja lopetuksen. Hyvä liikkuvuus ja vahva keskivartalo ovat perusta koko kehon toiminnalle, joten tunti sopii kaikille, joiden tavoitteena on terve ja tasapainoinen keho! HUOM! Ota oma jumppa-alusta kotoa mukaan, sillä salissa ei ole alustoja lainattavaksi.

Ohjaaja: Jasmin

Core+ Mobility to 19.20 Viinamäen päiväkoti (Ruukinkatu 9) Sisäänkäynti päiväkodin pääovesta.


Kehonhuolto

Rauhallinen tunti, jossa tehdään palautumista ja liikkuvuutta edistäviä, rauhallisia harjoituksia ja aktiivisia venytyksiä, mutta myös keskivartalon syviä lihaksia ja tasapainoa kehittäviä liikkeitä. Tunti päättyy lyhyeen rentoutukseen. Tunti sopii kaikille, ja liikkeitä voi soveltaa oman liikkuvuuden mukaan. Tuntiin ei kuulu hyppyjä.

Sopivat varusteet tunnille ovat joustavat vaatteet sekä sukat tai paljaat jalat. Ota loppurentoutusta varten myös jotain lämmintä ylle. Voit joko tuoda oman jumppa-alustan kotoa, tai käyttää salista löytyviä jumppa-mattoja.

Ohjaaja:Saija L.

Kehonhuolto la 11:00-11:45 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .

Circuit- treeni

Toiminnallista lihaskuntoharjoittelua tehokkaan circuit-treenin muodossa. Koko kehon tunnilla tehdään kehonpaino- sekä välineharjoitteita käyden läpi kehon suuret lihasryhmät. Ohjauksessa painottuu turvallisen ja tehokkaan suoritustekniikan harjoittelu ja itselle sopivan harjoitetason valinta. Tunti sisältää toiminnallisen alkulämmittelyn, tekniikkaopastuksen, harjoitusosion sekä lyhyen palauttavan venyttelyn. Tunti ei sisällä vaikeita askelsarjoja. Tunti sopii kaikille, myös miehille!

Sopivat varusteet tunnille ovat hikoiluun sopivat vaatteet, hikipyyhe sekä vesipullo. Tunnilla käytettävät välineet löytyvät salista.

Huom! Samaan aikaan Circuit-treenin kanssa järjestetään toisessa salissa Liikkari, jonne lapset voivat osallistua tunnin ajaksi. Lisätietoa täällä.

Ohjaaja: Saija L.

Circuit-treeni ti klo 18:00 T-talon yläsalissa (Vanha Hämeentie 29). Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .

Kuntojumppa

Perustunti, jossa sopivassa suhteessa askellusta ja lihaskuntoliikkeitä. Tunti alkaa alkulämmittelyllä, jonka jälkeen kohotetaan aerobista kuntoa helpoilla askelsarjoilla. Lihaskunto-osiossa tehdään lihaskuntoliikkeitä  ilman välineitä joko seisten tai lattialla.

 Torstain aamutunnilla lihaskunto-osioissa toisinaan käytetään myös kuminauhaa,käsipainoja tai tankoa (välineet löytyvät salista). Tunti päättyy loppuvenyttelyihin.

Sopivat varusteet tunnille on liikuntaan sopivat vaatteet ja tossut/kengät, vesipullo ja halutessasi hikipyyhe. Maanantain kuntojumppa pidetään koulusalissa, jossa tarvitset mukaasi myös jumppamaton.

Ohjaaja: Teija Eisanen (ma) ja Eeva-Liisa Hämäläinen (to) 

Kuntojumppa ma klo 17:30 Hannunniitun koululla (Virmuntie 3) ja  to klo 10 T-talolla 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .

Suomijumppa

Perustunti, jossa tehdään ensin huolellinen alkulämmittely, jonka jälkeen siirrytään lihaskunto- osioon. Lihaskunto-osiossa käydään monipuolisesti koko vartalon lihakset läpi. Tunti päättyy loppuvenyttelyihin. Nimi "suomijumppa" tulee siitä, että tunnilla jumpataan suomiklassikoiden tahtiin! 

Tunnilla ei tehdä askelsarjoja. Tunti sopii kaiken tasoisille, sillä jokaisen liikkeen voi tehdä itselle sopivalla tavalla. Ohjaajat antavat eri vaihtoehtoja liikkeisiin. 

Sopivat varusteet tunnille on liikuntaan sopivat vaatteet ja tossut/kengät, vesipullo ja halutessasi hikipyyhe. 

Ohjaajat:  Valtteri 

Suomijumppa ti klo 10 T-talolla 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .


RVP (Reisi-vatsa-peppu-treeni)

RVP (Reisi-vatsa-peppu-treeni) on lihaskuntopainotteinen ja monipuolinen "yleistunti", johon kuuluu sekä lihaskuntoharjoittelua että aerobisia osuuksia. Tunti koostuu alkulämmittelystä, jonka jälkeen lihaskunto-osuuksia. Lopuksi palautellaan ja venytellään. Tunnilla käytetään vaihtelevasti välineinä esim. step-lautaa ja lisäpainoja. Tunti ei sisällä monimutkaisia askelsarjoja. Tunti sopii kaikille, jotka haluavat kehittää erityisesti jalkojen ja keskivartalon lihaskuntoa sekä aerobista kestävyyttä.Sopivat varusteet tunnille ovat liikuntaan sopivat joustavat vaatteet ja tossut/kengät, vesipullo ja hikipyyhe.

 Ohjaaja: Saija L.

RVP la klo 10:00-11:00 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .

Step

Helppoa ja hauskaa askellusta step-laudalla. Alkulämmittelyn jälkeen sykettä nostava askelsarja rakennetaan vaihe kerrallaan.

Lopuksi lyhyehköllä osiolla tehdään  lihaskuntoliikkeitä kuten esim. selkä- ja vatsalihaksia. Tunnin loppuun lyhyt verryttelu. Erittäin tehokas tunti erityisesti reisille ja pakaroille.

 Ohjaaja: Eeva-Liisa Hämäläinen

Step su klo 18:00 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .


Toiminnallinen treeni

Toiminnallisessa harjoittelussa harjoitetaan lihasten välistä yhteistyötä. Harjoitettavissa liikkeissä on tarkoitus kuormittaa mahdollisimman monta lihasta samaan aikaan. Lihaskunnon ohella toiminnallisessa harjoittelussa kehittyvät myös tasapaino, koordinaatio, hapenottokyky, kehonhallinta sekä liikkuvuus. Toiminnallinen harjoittelu on monipuolista ja kehittää meitä toimimaan arjen askareissa. Tunti alkaa toiminnallisella alkulämmitellyllä, jossa valmistellaan kehoa tulevaan harjoitukseen. Tämän jälkeen tulee harjoitusosio, jossa tehdään monipuolisia kehoa kehittäviä liikkeitä joko välineillä tai ilman. Lopuksi vielä lyhyt palauttava venyttelyosio.

Tunti sopii kaikenikäisille, sillä jokainen pystyy itse määrittämään tunnin tehokkuuden oman kuntotason mukaan. Tunnille on hyvä ottaa mukaan liikuntaan sopivat vaatteet, hikipyyhe ja vesipullo. 

Ohjaaja: Henna Saarikko 

Toiminnallinen treeni ma klo 19:00-19:55 T-talon 1.salissa (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .


Jooga

Tällä jooga tunnilla tuetaan koko kehon hyvinvointia. Jooga sopii kaikille, jotka haluavat parantaa peruskuntoa,  liikkuvuutta ja tasapainoa. Tunnilla tehdään myös hengitysharjoituksia. Joogalla saavutat niin mielen rauhoittumisen sekä  kokonaisvaltaisen hyvän olon. 

Et tarvitse aiempaa kokemusta, liikesarjat tehdään lempeästi ja ohjaaja antaa liikkeille eri vaihtoehtoja, halutessasi saat myös haastaa itseäsi.

ohjaaja: Anne

Jooga ke 15-15:50, T-talo 1.sali (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .

Tabata-treeni

Tabata tunneilla treenataan tabata biisien tahtiin. Liikkeitä tehdään intervallityylisesti aina 20s työtä ja 10s lepoa 4min pätkissä, jonka jälkeen pidetään pidempi tauko.

Tunti sisältää huolellisen alku- ja loppuverryttelyn. Tämä tunti sopii kaikille, sillä jokaisen liikkeet pystyt tekemään oman tason mukaan ja omaan tahtiin.

Tabata-treeni perjantaisin 17:30-18:15, T-talon 1.sali (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta .

Vaihtuva tunti keskiviikkoisin

Kevätkaudella keskiviikkoiltaisin vaihtuvat ohjaajat ohjaavat erilaisia tunteja. Alla tarkemmat tuntikuvaukset.

Zumba

Kuumia rytmejä, hymyä ja liikkumisen iloa. Zumba-tunnilla pidetään hauskaa hyvällä porukalla! Liikkuminen on hauskaa, helppoa ja huomaamatta syke alkaa nousemaan sekä hiki virtaamaan! 

Musiikki perustuu lähinnä latinalaistansseihin. Se on erittäin tehokas liikuntamuoto, jonka teho perustuu intervalliharjoitukseen, jossa hitaat ja nopeat liikkeet vaihtelevat ja saavat hien pintaan.

Monelle tanssitunnista tulee mieleen hankalat askelkuviot ja –sarjat, mutta tällä tunnilla ei askelilla ole niin merkitystä. Riittää, että liikut musiikin mukana oman osaamisesi mukaan.  Liikkeelle lähdetään perusteista, joten älä arastele lähteä mukaan vaikka sinulla ei olisikaan aiempaa kokemusta tanssista tai zumbasta. Tärkeintä on tanssia omalla tyylillä ja pitää hauskaa.

Tunnille tarvitset  joustavat sisäliikuntavaatteetja sisäliikuntakengät. Ota mukaasi myös hikipyyhe ja juomapullo.

Zumba, keskiviikkoisin 18:30-19:30, (21.2., 28.2., 13.3. ja 17.4.) 

T-talon 1.sali (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta. Ohjaaja: Teija Eisanen

Lihaskuntojumppa

Tehokasta lihaskuntojumppaa koko keholle. Tunti sisältää huolellisen alkulämmittelyn, sykettä nostattavan treenin sekä loppuverryttelyn. Liikkeitä voi soveltaa oman taitotason mukaan, joten tunti sopii kaikentasoisille liikkujille. 

Tunnille on hyvä ottaa mukaan liikuntaan sopivat vaatteet, hikipyyhe ja vesipullo. 

Lihaskuntojumppa, keskiviikkoisin 18:30-19:30, (6.3., 24.4. ja 8.5.) 

T-talon 1.sali (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta. Ohjaaja: Henna Viljanen

Toiminnallinen treeni

Toiminnallisessa harjoittelussa harjoitetaan lihasten välistä yhteistyötä. Harjoitettavissa liikkeissä on tarkoitus kuormittaa mahdollisimman monta lihasta samaan aikaan. Lihaskunnon ohella toiminnallisessa harjoittelussa kehittyvät myös tasapaino, koordinaatio, hapenottokyky, kehonhallinta sekä liikkuvuus. Toiminnallinen harjoittelu on monipuolista ja kehittää meitä toimimaan arjen askareissa. Tunti alkaa toiminnallisella alkulämmitellyllä, jossa valmistellaan kehoa tulevaan harjoitukseen. Tämän jälkeen tulee harjoitusosio, jossa tehdään monipuolisia kehoa kehittäviä liikkeitä joko välineillä tai ilman. Lopuksi vielä lyhyt palauttava venyttelyosio.

Tunti sopii kaikenikäisille, sillä jokainen pystyy itse määrittämään tunnin tehokkuuden oman kuntotason mukaan. 

Tunnille on hyvä ottaa mukaan liikuntaan sopivat vaatteet, hikipyyhe ja vesipullo. 

Toiminnallinen treeni, keskiviikkoisin 18:30-19:30, (20.3. ja 27.3.) 

T-talon 1.sali (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta. Ohjaaja: Sara Soininen


Hennan pumppi

Tehokas, yksinkertainen ja hauska lihaskuntotreenitunti. Tunti sopii sekä aloittelijoille että kokeneille kuntoilijoille


Hennan pumppi, keskiviikkoisin 18:30-19:30, (3.4. ja 10.4.) 

T-talon 1.sali (Vanha Hämeentie 29) Sisäänkäynti Harjukadun puoleisesta ovesta. Ohjaaja: Henna Eklund