Joukkuevoimistelu

Tyytyväisyyskyselyiden vastaukset pääset lukemaan täältä.

Joukkuevoimistelu - esteettinen ja taiteellinen kilpailulaji

Joukkuevoimistelu on taitolaji, joka on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta kansainväliseksi kilpaurheilulajiksi. 

Joukkuevoimistelu koostuu monipuolisista vartalon liikkeistä, tasapainoliikkeistä, hypyistä ja muista liikkeistä kuten käsi- ja jalkaliikkeistä sekä hyppelyistä. Laji vaatii voimistelijalta liikkuvuutta, tasapainoa, koordinaatiota ja rytmitajua ja siinä korostuvat vartalon liikkeiden virtaavuus, ilmaisullisuus ja esteettisyys. Hyvälle suoritukselle on ominaista yhteinäisyys ja yhtäaikaisuus. Joukkuevoimistelu on laji, jossa liikkeet ja musiikki muodostavat yhdessä taiteellisen ja urheilullisen kokonaisuuden.

Tällä hetkellä Turun Jyryssä kilpailee joukkueita Stara-sarjassa, 8-10v sarjassa, 10-12v sarjassa, 14-16v kilpasarjassa, 16-18v kilpasarjassa, yli 18v kilpasarjassa, yli 18v harrastesarjassa sekä yli 25v, 35v ja 45v harrastesarjassa.

Keväisin kilpaillaan vapaa-ohjelmilla ja syksyisin alle 14-vuotiaat sekä kilpasarjat kilpailevat välineohjelmilla. Välineet on jaettu ikäsarjojen mukaan. 10-12-vuotiaat kilpailevat parillisina vuosina naru-ohjelmalla ja parittomina vuosina pallo-ohjelmalla. 12-14-vuotiaat SM-sarjan joukkueet kilpailevat vanneohjelmalla. Kaikki kilpasarjojen joukkueet sekä alle 10-vuotiaiden joukkueet saavat itse valita välineensä, joihin edellisten lisäksi kuuluu myös naru, keilat ja nauha.

Stara-ikäkauteen suunnitellaan uuden pienten joukkueen perustamista. Joukkueeseen ovat tervetulleita kaikki vuosina 2019-2020 syntyneet voimistelusta kiinnostuneet. Joukkueen harjoitukset alkavat elokuussa.

Jos kotoasi löytyy tämän ikäinen jumpparinalku, ota yhteyttä valmennuksen koordinaattoriin!

julia.koskinen@turunjyry.fiHaluaisitko voimistella Turun Jyryssä? 

Tutustu joukkueisiin: