Joukkuevoimistelu

AJANKOHTAISTA:

Turun Jyry ja Juoksuklubi kannustaa myös harrastavien lasten vanhemmat liikkumaan - lähde maksuttomalle juoksukurssille lapsen harrastaessa!

Maksuttomat juoksukurssit lahjoitetaan tämän syksyn lasten harrasteryhmiin ilmoittautuneiden vanhemmille sekä voimistelujoukkueissa voimistelevien alaikäisten voimistelijoiden vanhemmille (1 kurssi/perhe).  Lahjoituksen arvo on 79€/kurssi, lisätietoja Juoksuklubista voit lukea sivuilta juoksuklubi.fi. Ohjeet juoksutreenien lunastamiseen täältä!

Joukkuevoimistelu - esteettinen ja taiteellinen kilpailulaji

Joukkuevoimistelu on taitolaji, joka on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta kansainväliseksi kilpaurheilulajiksi. 

Joukkuevoimistelu koostuu monipuolisista vartalon liikkeistä, tasapainoliikkeistä, hypyistä ja muista liikkeistä kuten käsi- ja jalkaliikkeistä sekä hyppelyistä. Laji vaatii voimistelijalta liikkuvuutta, tasapainoa, koordinaatiota ja rytmitajua ja siinä korostuvat vartalon liikkeiden virtaavuus, ilmaisullisuus ja esteettisyys. Hyvälle suoritukselle on ominaista yhteinäisyys ja yhtäaikaisuus. Joukkuevoimistelu on laji, jossa liikkeet ja musiikki muodostavat yhdessä taiteellisen ja urheilullisen kokonaisuuden.

Tällä hetkellä Turun Jyryssä kilpailee joukkueita Stara-sarjassa, 8-10v sarjassa, 12-14v kilpasarjassa, 14-16v kilpasarjassa, yli 18v kilpasarjassa, yli 18v harrastesarjassa sekä yli 25v ja 35v harrastesarjassa.

Keväisin kilpaillaan vapaa-ohjelmilla ja syksyisin alle 14-vuotiaat sekä kilpasarjat kilpailevat välineohjelmilla. Välineet on jaettu ikäsarjojen mukaan. 10-12-vuotiaat kilpailevat parillisina vuosina naru-ohjelmalla ja parittomina vuosina pallo-ohjelmalla. 12-14-vuotiaat SM-sarjan joukkueet kilpailevat vanneohjelmalla. Kaikki kilpasarjojen joukkueet sekä alle 10-vuotiaiden joukkueet saavat itse valita välineensä, joihin edellisten lisäksi kuuluu myös naru, keilat ja nauha.


Stara-ikäkaudessa aloitti syksyllä 2021 uusi joukkue, Point Stara. Point Staran harjoituksissa tutustutaan joukkuevoimistelun perustekniikoihin leikin ja leikinomaisten harjoitteiden kautta. 

Joukkue hakee vielä lisää innokkaita voimistelijan alkuja! Point Staraan voivat tulla mukaan kaikki vuosina 2015-2016 syntyneet. Lue lisää täältä!Haluaisitko voimistella Turun Jyryssä? 

Tutustu joukkueisiin: