Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu - esteettinen ja taiteellinen kilpailulaji

Joukkuevoimistelu on taitolaji, joka on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta kansainväliseksi kilpaurheilulajiksi. 

Joukkuevoimistelu koostuu monipuolisista vartalon liikkeistä, tasapainoliikkeistä, hypyistä ja muista liikkeistä kuten käsi- ja jalkaliikkeistä sekä hyppelyistä. Laji vaatii voimistelijalta liikkuvuutta, tasapainoa, koordinaatiota ja rytmitajua ja siinä korostuvat vartalon liikkeiden virtaavuus, ilmaisullisuus ja esteettisyys. Hyvälle suoritukselle on ominaista yhteinäisyys ja yhtäaikaisuus. Joukkuevoimistelu on laji, jossa liikkeet ja musiikki muodostavat yhdessä taiteellisen ja urheilullisen kokonaisuuden.

Tällä hetkellä Turun Jyryssä kilpailee joukkueita Stara-sarjassa, 8-10v sarjassa, 10-12v sarjassa, 12-14v kilpasarjassa, 14-16v kilpasarjassa, yli 18v kilpasarjassa, yli 18v harrastesarjassa sekä yli 25v ja 35v harrastesarjassa.

Keväisin kilpaillaan vapaa-ohjelmilla ja syksyisin alle 14-vuotiaat sekä kilpasarjat kilpailevat välineohjelmilla. Välineet on jaettu ikäsarjojen mukaan. 10-12-vuotiaat kilpailevat parillisina vuosina naru-ohjelmalla ja parittomina vuosina pallo-ohjelmalla. 12-14-vuotiaat SM-sarjan joukkueet kilpailevat vanneohjelmalla. Kaikki kilpasarjojen joukkueet sekä alle 10-vuotiaiden joukkueet saavat itse valita välineensä, joihin edellisten lisäksi kuuluu myös naru, keilat ja nauha.

Stara-ikäkaudessa aloitti tammikuussa 2023 uusi joukkue, Point Stara. Point Staran harjoituksissa tutustutaan joukkuevoimistelun perustekniikoihin leikin ja leikinomaisten harjoitteiden kautta. 

Joukkue hakee innokkaita voimistelijan alkuja! Point Staraan voivat tulla mukaan kaikki vuosina 2017-2018 syntyneet. Lue lisää täältä!Haluaisitko voimistella Turun Jyryssä? 

Tutustu joukkueisiin: