Jyryläinen esittäytyy

Tällä sivulla esitellään Turun Jyryn voimistelujaoston toimijoita. Aiemmin julkaistut haastattelut löydät arkistosta.

Henna Viljanen

Turun Jyryn voimistelujaoston harrastepäällikkö sekä hankekoordinaattori hankkeessa Harrastuskausikortti - Liikuntaa yli lajirajojen

Haastattelu on julkaistu jäsentiedote Kärrynpyörässä helmikuussa 2021.

Nimi ja ikä: Henna Viljanen, 22 vuotta

Oma tausta ja nykyhetki Jyryssä:

Olen aloittanut vuonna 2017 Turun Jyryllä liikunnanohjaajana. Samana vuonna valmistuin Suomen Urheiluopistolta, jossa suoritin Liikunnanohjauksen perustutkinnon ja muutin Turkuun. Olen ohjannut monipuolisesti taaperoryhmiä sekä lasten, nuorten ja aikuisten ryhmiä. Viime marraskuussa aloitin hankekoordinaattorina Harrastuskausikortti- liikuntaa yli lajirajojen! -hankkeessa ja tammikuussa myös harrastepäällikkönä.

Oma urheilutausta

Oma lajini on ampumaurheilu, jota olen harrastanut jo 12 vuoden ajan. Tällä hetkellä kuulun Suomen maajoukkueeseen ja kilpailen sekä harjoittelen tavoitteellisesti kohti Olympialaisia 2024.

Parasta seuratoiminnassa

Olen kuulunut urheiluseuroihin 10-vuotiaasta asti. Monet hyvistä ystävistäni olen tavannut urheiluseurojen kautta. Lapsuudesta tulee monta seuramuistoa mieleen ja parasta seuroissa onkin mielestäni saman henkinen fiilis sekä yhteishenki.

Mitä muuta elämääsi kuuluu Jyryn lisäksi

Elämääni kuulu Jyryn lisäksi suuressa osassa urheilu, tähän menee suurin osa vapaa-ajastani. Lempivuodenaika on talvi ja olenkin nauttinut todella paljon tänä vuonna, kun on ollut kunnolla lunta ja kirpeitä pakkasia. Ulkoilen, hiihdän, luistelen ja laskettelen paljon talvisin. Tykkään myös viettää paljon aikaa perheen, läheisten sekä ystävien kanssa.

Paras urheilumuistoni

Paras seuramuisto on junioriajoiltani, kun olimme Turussa Kultahippu-kilpailuissa (ampumaurheilun alle 14-vuotiaiden suomenmestaruuskilpailut). Siellä yhtenä lajina on joukkuekilpailu, jossa jokainen joukkueen jäsen tekee suorituksen vuorollaan. Yllätimme itsemme ja kaikki muut sijoittumalla kolmanneksi kilpailussa. Muistona jäi todella hyvä kilpailumeininki ja joukkueen yhteishenki, jonka voimin onnistuimme niin hyvään suoritukseen.