Jyryläinen esittäytyy

Tällä sivulla esitellään Turun Jyryn voimistelujaoston toimijoita. Aiemmin julkaistut haastattelut löydät arkistosta.

Heidi Tattinen

Turun Jyryn voimistelujaoston hankekoordinaattori hankkeessa Harrastuskausikortti - Liikuntaa yli lajirajojen

Haastattelu on julkaistu jäsentiedote Kärrynpyörässä elokuussa 2020.


Nimi ja ikä: Heidi Tattinen, 26 v.

Urheilu-/seuratausta ja koulutus:

Olen harrastanut lentopalloa 8-vuotiaasta asti ja olenkin ollut lapsesta asti mukana harrastajana urheiluseuratoiminnassa.  Lukion jälkeen lähdin opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon liikunnan yhteiskuntatieteitä, jossa koulutetaan liikunnan ja vapaa-ajan asiantuntijoita. Liikunnan yhteiskuntatieteiden koulutuksen myötä osaan kytkeä liikunnan ja urheilun laajemmin yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Opintojen kautta innostuin lähtemään mukaan myös urheiluseuran hallitustyöskentelyyn ja sillä tiellä olen edelleen. 

Opiskeluvuosien aikana olen myös ohjannut yleisurheilua ja lentopalloa pienimmille lajin alkajille. Lasten ja nuorten liikunnan edistäminen ja liikunnalliseen elämäntapaan kasvattaminen onkin erityisen lähellä sydäntäni. Urheiluseuratoiminnan lisäksi omaan kokemusta myös liikuntapaikkasuunnittelusta, urheiluorganisaatioiden ympäristöhallinnasta sekä viestinnän parista. 

Mikä on parasta seuratoiminnassa?

Yhteisöllisyys. On hienoa nähdä, miten urheiluseurojen tausta- ja toimihenkilöt tekevät korvaamatonta työtä yhdessä ja yhteisten tavoitteiden saavuttamisen eteen. Urheiluseuratoiminnassa on parasta myös ne ihmiset, jotka olen pysyvästi saanut urheilun varrelta elämääni. 

Mitä muuta elämääsi kuuluu tämän hankekoordinaattorin työn lisäksi?

Hankekoordinaattorin työn lisäksi nautin tällä hetkellä vapaa-ajasta liikkuen monipuolisesti ja ystävien sekä läheisteni kanssa aikaa viettäen. Lentopallo, beach volley, luonnossa liikkuminen ja avantouinti saunan kera ovat lempipuuhaani.

Parhaita urheilumuistojasi?

Paras urheilumuistoni on vuodelta 2004, kun pääsin osallistumaan ensimmäistä kertaa maailman suurimpaan lasten ja nuorten lentopalloturnaukseen Power Cupiin Rovaniemelle. Erityisesti yli 1500 kilometrin bussimatkat joukkueen kesken ovat jääneet vahvasti tuolta reissulta mieleeni. Lähes samanlaiseen fiilikseen pääsin reilu vuosi sitten, kun matkasimme Turusta Rovaniemelle Revontuliturnaukseen sen hetkisen joukkueeni kanssa. Pitkät turnausmatkat ovat siis mieleeni! 

Mitä odotat tulevalta Harrastuskausikortti-hankevuodelta?

Tavoitteena on, että hankkeen toimintaan osallistuvien lasten keskuudessa syntyisi ilo ja innostus liikunnan harrastamista kohtaan. Lisäksi toivon, että Turun alueen urheiluseurat lähtisivät avoimin mielin kehittämään seurojen ja eri lajien välistä yhteistyötä.