Jyryläinen esittäytyy

Tällä sivulla esitellään Turun Jyryn voimistelujaoston toimijoita. Aiemmin julkaistut haastattelut löydät arkistosta.

Raija Tuohi

Turun Jyryn voimistelujaoston ahkera jumppari.

Haastattelu on julkaistu jäsentiedote Kärrynpyörässä marraskuussa 2023.

Kuka olet? 

Olen 72-vuotias eläkeläinen Kuuvuoren rinteeltä. Jäin eläkkeelle v 2015 Turun ammattikorkeakoulusta opetettuani  36 vuotta  matematiikkaa insinööriopiskelijoille.


Miten ja milloin päädyit harrastamaan Jyrylle?

Olen kai lähes 30 vuotta jumpannut Jyryllä. Muutettuani Nummenmäelle jatkoin käymistä vanhoissa jumppapaikoissani, joihin piti ajella autolla. Se ei tuntunut järkevältä ja jostain, ehkä lehti-ilmoituksesta, sain tietoa kävelymatkan päässä olevista jumppamahdollisuuksista. Kun sitten Jyryllä alkuun pääsin, en ole muualla jumpassa käynytkään.


Millä kaikilla tunneilla käyt ja kuinka monta kertaa viikossa? 

Käyn jumpassa 4-5 kertaa viikossa. Tänä syksynä olen käynyt maanantaisin kuntojumpassa (Hanttari), tiistaisin Suomijumpassa, keskiviikkoisin on ollut vuorossa lihaskunto ja liikkuvuus, torstaisin kuntojumppa ja sunnuntaisin step.

Entä onko joku tunneista sinun suosikkisi?

Kaikki jumpat ovat hyviä (myös ne joissa en nyt tänä syksynä ole käynyt). Aikaisemmin olen kyllä muissakin jumpissa käynyt. On hyvä, että on erilaisia jumppatunteja ja voi oman aikataulun mukaan valita.

Lempi jumppaliike?

Vaikea on valita suosikkiliikettä jumpassa. Sen verran olen jumpannut, etten hermoile, jos puhutaan askelkyykystä, mittarimadosta tai lankutuksesta.

Mitä muuta elämääsi kuuluu jumpalla käynnin lisäksi?

Jumpan lisäksi käyn kävelylenkeillä kahden ystäväni kanssa kerran viikossa (kummankin kanssa erikseen). Siinä saa samalla kuulumiset vaihdettua. 

Vapaaehtoistyönä opetan matematiikkaa nuorille. Vamos Turku koordinoi tätä toimintaa.

Tyttären poikien kanssa aika kuluu myös rattoisasti.

Mikä on parasta Jyryssä?

Jyryn jumpat ovat lähellä ja niitä on mukavan paljon. Ohjaajat ovat iloisia ja osaavia. Tuntuu siltä, että koko ajan toiminta kehittyy ja monipuolistuu. 

Haluatko sanoa/kertoa jotain muuta?

Korona opetti hyvin paljon asioita, esimerkiksi sen, että yksin kotona jumppaaminen ei ole helppoa. Ryhmän antama tsemppi on tärkeää, eikä ainoastaan jumpalle vaan muullakin tavalla. Lyhyet vaatteiden vaihdon ja jumpan odotuksen aikaiset juttelut ovat myös tärkeitä.

Lopuksi haluan suuresti kiittää Jyryn aktiivisia toimijoita, jotka jaksavat Jyryn toimintaa ylläpitää ja kehittää.