Jyryläinen esittäytyy

Tällä sivulla esitellään Turun Jyryn voimistelujaoston toimijoita. Tällä kertaa esittelyvuorossa on edellisen joukkuevoimistelun Vuoden Valmentaja -palkinnon voittanut Nea.

Nea Johansson

Nimi ja ikä: Nea, 20 v

Oma tarinani Jyryläisenä: Siirryin voimistelemaan Jyryyn vanhan joukkueeni hajottua kesällä 2014. Samaan aikaan perustettiin Cowahit jr -joukkue, jossa olen voimistellut siitä asti. Valmentamisen aloitin Cifioissa jouluna 2015, ja joulusta 2016 olen toiminut Flex Kidsin vastuuvalmentajana ja Kids-ikäkauden ikäkausivalmentajana. Olen myös mukana voimistelujaostossa.

Oma voimistelutausta: Aloitin oman jumppaurani 3-vuotiaana joukkuevoimistelun alkeisryhmässä Turun Urheiluliitossa, ja ehdin voimistella siellä yhteensä 12 vuotta Viviat ja Xonox -joukkueissa ennen siirtymistäni Jyryyn.

Parasta valmentamisessa on nähdä tyttöjen into, edistyminen ja lajirakkaus, ja auttaa heitä matkallaan kohti omia voimistelu-unelmia. 

Parasta itse joukkuevoimistelussa on arkiharjoittelu - yhdessä tekeminen, itsensä haastaminen ja se, että treenisalilla voi keskittyä vain treenaamiseen ja unohtaa muun. Ja kyllähän se kisafiilis on ihan parasta, eikä tähän lajiin kyllästy ikinä!

Elämäni Jyryn ulkopuolella: Jyryn ja voimistelun lisäksi opiskelen biotekniikan diplomi-insinööriksi Turun Yliopistossa.

Parhaisiin voimistelumuistoihini kuuluvat onnenkyyneleet omien valmennettavien kasvoilla onnistuneen suorituksen ja täytenä yllätyksenä tulleen ykköskategorian jälkeen – ne jäävät varmasti mieleeni ikuisesti. Kova kannustus kisoissa ja tiukassa paikassa onnistuminen on mahtavaa, ja sellaiset hetket ovat niin ikään ihania muistoja.