Jyryläinen esittäytyy

Tällä sivulla esitellään Turun Jyryn voimistelujaoston toimijoita.

Anna Rautee

Turun Jyryn joukkuevoimistelun valmennuspäällikkö

Nimi ja ikä: Anna Rautee 20v

Oma tausta ja vastuutehtävät Jyryssä:

Olen aloittanut voimistelu-urani Turun Jyryssä 2005. Joukkueeni siirtyi myöhemmin Turun Pyrkivään jossa jatkoin voimistelu-uraani. Takaisin Jyrylle päädyin kesällä 2019, kun päätin jatkaa voimistelua Point-joukkueessa. Syksyllä hain valmennuspäällikön tehtävää ja aloitin tässä tehtävässä joulukuussa 2019.

Oma voimistelutausta:

Aloitin joukkuevoimistelun 6-vuotiaana Turun Jyryllä. Joukkueemme siirtyi muistaakseni kesällä 2008 Turun Pyrkivään, jossa voimistelin kolmessa eri joukkueessa kesään 2014 asti. Kauden 2014-2015 voimistelin CoCo Sportissa, sillä joukkueemme vaihtoi seuraa valmentajan perässä. Viimeisen SM-uran kauteni voimistelin Sanix Valens-joukkueessa ja lopetin aktiiviurani 2016 keväällä. Paluun kisamatolle tein 3 vuoden jälkeen syksyllä 2019, kun päätin jatkaa voimistelua Turun Jyryn Point joukkueessa.

Valmentanut olen kesästä 2016 Turun Pyrkivällä, pääasiassa 10-14 vuotiaita voimistelijoita. Kaudella 2019-20 olen toiminut vastuuvalmentajana Sydea-joukkueessa sekä valmentajana Lahjan Tyttöjen ja Turun Pyrkivän yhteistyöjoukkueessa SV Valorissa.

Parasta joukkuevoimistelussa: Joukkuevoimistelu on ollut osa minun elämääni 6-vuotiaasta asti ja sen jälkeen ei ole elämässäni ollut pienintäkään hetkeä ilman voimistelua. Joukkuevoimistelu on kaunis laji, jossa on aina mahdollista oppia uutta. Laji kehittyy kovaa vauhtia ja vaatii kehittymisen halua niin urheilijalta kuin valmentajaltakin. Olen itse saanut kokea 14 vuoden aikana aivan upeita kokemuksia, joita en vaihtaisi mihinkään. Tämä laji on vienyt minut mennessään, enkä usko että se päästää minusta kauhean helposti irti!

Mitä muuta elämääsi kuuluu voimistelun lisäksi: Voimistelun lisäksi teen paljon luokanopettajan sijaisuuksia ja toivottavasti pääsen tulevaisuudessa opiskelemaan kyseiseen ammattiin. Vapaa-ajallani näen ystäviäni sekä vietän paljon aikaa perheen ja sukulaisten kanssa.

Parhaita voimistelumuistoja: Parhaita muistoja voimistelu-uraltani ovat varmasti kansainväliset kilpailut ulkomailla niin voimistelijana kuin valmentajanakin. Parhaiten mieleen ovat tietenkin jääneet myös onnistumiset, etenkin omien voimistelijoiden. On upeaa huomata voimistelijan kasvoilta onnistuminen ja kuinka paljon iloa se antaakaan urheilijalle!