Kesätreenit 2020

Ruukinaukion kentällä jumpataan vaihtelevin tunnein ja ohjaajin tiistaisin ja torstaisin klo 18-19 koko kesä 13.8. asti. Ohjaajan käyttämä mikrofoni ja iso kaiutin pitävät huolen siitä, että musiikki ja ohjaus kuuluvat koko kentälle vaikka isommallekin porukalle! Aikuisten tuntien yhteydessä järjestetään lapsille maksuton Leikkiparkki (lue lisätietoja alempaa). 

Kesätreenien hinnat:

-Kausikortti: Jos sinulla on kevätkauden kausikortti, pääset sillä maksutta kaikkiin kesätreeneihin.

-Sarjaliput: Kesätreeneihin voi osallistua tänä keväänä ostetuilla sarjalipuilla ja myös viime syksynä ostetuilla sarjalipuilla, vaikka niiden voimassaoloaika on lipun mukaan päättynyt toukokuussa 2020. 

-Halutessasi voit tilata myös uuden sarjalippuvihon hintaan 75€/15 lippua. Kesätreeneissä myytävät sarjaliput ovat ensi syksyn sarjalippuja, jotka ovat kesätreenien lisäksi voimassa kaikilla tunneillamme kevätkauden 2021 loppuun asti. Uuden sarjalippuvihon voit tilata tästä linkistä.

-Kertamaksu: 8€ jonka voi maksaa pankki-/luottokortilla, Mobilepaylla tai seuraavilla liikuntaeduilla: Smartum Saldo,Smartum-setelit. Emme toistaiseksi vastaanota käteistä.


Leikkiparkki

Voit ottaa lapset mukaan treeneihin, sillä jokaisella tunnilla on kaksi reipasta 9-luokkalaista pitämässä lasten Leikkiparkkia. Leikkiparkki on maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Leikkiparkkiin otetaan rajattu osallistujamäärä saapumisjärjestyksessä, mutta ainakaan alkukesän tunneilla leikkiparkki ei ole ollut täynnä, joten eiköhän loppukesäksikin mahdu halukkaan mukaan! Huom! Lapset osallistuvat vanhempiensa vastuulla, sillä Leikkiparkkia ohjaavat alaikäiset ohjaajat. Lapset ovat kuitenkin koko ajan samalla kentällä kuin aikuiset eli pysyvät näköpiirissä, ja yhdessä sovitaan selkeät pelisäännöt, että sekä lastenohjaaja että oma aikuinen aina tietävät, kenen kanssa kukakin lapsi on. Lapsiparkkiin ei ole ikärajoja, mutta uskoisimme toiminnan parhaiten sopivan noin 3-7-vuotiaille - pääasia on kuitenkin että lapsi pärjää ja viihtyy! Aikuisten tunnit ovat perheystävällisiä, eli myös pienemmät lapset ovat tervetulleita vanhempiensa mukaan, vaikka eivät osallistuisikaan lapsiparkkiin.


Hyvä tietää kesätreeneistä

-Kesätreenit jatkuvat tiistaisin ja torstaisin koko kesä 13.8. asti. 

-Ota mukaan jumppa-alusta ja vesipullo. Muita välineitä et tarvitse!

-Kesätreeneissä ei ole säävarausta! Sekä aikuisten ohjaaja että lapsiparkin ohjaajat ovat paikalla ohjaamassa säästä riippumatta, ja toivomme että he saavat rohkeita jumppareita mukaansa myös silloin, kun sää ei suosi!


Kesätreenien tuntikuvaukset

Puistobaletti

Puistobalettitunneilla nautimme tanssista ja liikkeestä baletin sulavan ja kevyen liikekielen siivittäminä. Tunneilla teemme baletin perusliikkeitä, jotka kehittävät erityisesti vartalon tukilihaksia ja jalkojen lihaksia. Samalla ryhtisi parantuu ja hartianseutu vapautuu.

Tunnit koostuvat kehoa vahvistavista ja tanssillisista harjoitteista, joita teemme sekä lattiatasossa että seisten. Aikaisempaa kokemusta baletista tai tanssista ei tarvita, sillä puistobaletissa keskitymme kehonhuoltoon ja yksinkertaisiin liikesarjoihin. Mukaan tarvitset oman alustan ja pehmeät kengät.

Lihaskuntojumppa

Tehokasta lihaskuntojumppaa koko keholle omaa kehonpainoa hyödyntäen. Tunti sisältää huolellisen alkulämmittelyn, sykettä nostattavan treenin sekä loppuverryttelyn. Liikkeitä voi soveltaa oman taitotason mukaan, joten tunti sopii kaikentasoisille liikkujille. Mukaan tunnille tarvitset oman alustan.

Kiertoharjoittelu

Toiminnallista lihaskuntoharjoittelua tehokkaan kiertoharjoittelun muodossa. Taataksemme turvallisen harjoittelun tunnilla ei kuitenkaan kierretä eri pisteillä vaan kaikki liikkeet tehdään ohjaajan johdolla omalla paikalla. Koko kehon tunti, jossa tehdään monipuolisia lihaskuntoliikkeitä oman kehon painolla. Liikkeistä voi tehdä itselleen sopivantasoisen version. Tunti sisältää toiminnallisen alkulämmittelyn, tekniikkaopastuksen, harjoitusosion sekä lyhyen palauttavan venyttelyn. Mukaan tunnille tarvitset oman alustan.

Toiminnallinen treeni

Toiminnallisessa harjoittelussa harjoitetaan lihasten välistä yhteistyötä. Lihaskunnon ohella toiminnallisessa harjoittelussa kehittyvät myös tasapaino, hapenottokyky, kehonhallinta sekä liikkuvuus. Tunti alkaa toiminnallisella alkulämmitellyllä, jonka jälkeen tehdään toiminnallisia liikkeitä joko kierroksina tai ns. liikepattereina. Liikkeistä pystyy itse valitsemaan itselleen sopivan haastavuustason, eli tunti sopii kaiken kuntoisille! Mukaan tunnille tarvitset oman alustan.

Lavis

Lavis-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, jossa tanssitaan ilman paria. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja, kuten humppa, valssi, polkka, foxi, salsa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Laviksen periaatteisiin kuuluu että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija. Tunnilla käydään monipuolisesti läpi eri lavatanssilajeja, ja niiden myötä opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita. 

FasiaMethod-kehonhuolto

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä. Siinä  yhdistyy myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille ja liikehallintaharjoittelu.  FasciaMethod parantaa liikkuvuutta ja liikehallintaa sekä tuo helpotusta kiristäville lihaksille.  Liikkeitä tehdään niin pystyasennossa kuin makuultaan, joten tarvitset mukaasi tunnille oman alustan.  

Pienryhmävalmennus

Jos haluaisit yksilöllistä ohjausta, sinulla on nyt mahdollista osallistua tutun ohjaajamme Kati Viitalan pienryhmävalmennukseen! Lue lisää tästä linkistä.