Liikunnan starttikurssi, kevät 2019

Haluaisitko sinäkin löytää kipinän liikuntaan, mutta mielekästä lajia ei löydy, et uskalla lähteä ryhmäliikuntatunneille tai sohva vain tuntuu ihan liian houkuttelevalta?

Turun Jyry ry järjestää keväällä 2019 Liikunnan Starttikurssin, joka on tarkoitettu juuri sinulle, joka liikut hyvin vähän tai et ollenkaan. Kurssi sopii kaiken ikäisille, niin miehille kuin naisillekin. Liikumme monipuolisesti, aloitamme riittävän kevyestija etsimme liikunnan iloa hyvän fiiliksen ja hyvän fyysisen olon kautta, ei lainkaan veren maku suussa. 

Kuulumisia viime syksyn kurssista voit lukea blogikirjoituksestamme täällä.

HUOM! KURSSILLE MAHTUU JA VOI ILMOITTAUTUA EDELLEEN, VAIKKA KURSSI ON JO ALKANUT!


Kurssiin kuuluu kolme alla kuvattua viikkotuntia, joista jokainen voi ilmoittautuessaan valita, haluaako osallistua yhdelle, kahdelle tai kaikille kolmelle tunnille. Kehonhuolto ja kehonpainoharjoittelu alkavat heti tammikussa, ja polkukävely vasta maaliskuussa.

Kehonpainoharjoittelu 

Maanantaisin klo 17.30-18.15 Ruiskadun AMK:n salissa (Ruiskatu 8, sisäänkäynti saliin rakennuksen sivuovesta Petreliuksenpolun puolelta)

Kausi: 7.1.-6.5.2019 (ei 22.4.).  

Ohjaaja: fysioterapeutti Noora Rautionmaa

Lihaskuntotunnilla tehdään isoja lihasryhmiä vahvistavia, helppoja harjoitteita käyttäen pääasiassa oman kehon painoa vastuksena. Tuntiin kuuluu alkulämmittely ja loppuvenyttelyt. Tuntiin ei kuulu vaikeita koreografisia askelsarjoja. Tuntia ohjaa fysioterapeutti, ja liikkeissä painotetaan oikeaa suoritustekniikkaa. Sopivat varusteet tunnille ovat sisäliikuntavaatteet ja sisäliikuntaan sopivat kengät/tossut, hikipyyhke, juomapullo sekä jumppamatto (salissa ei ole mattoja).

Kehonhuolto

Torstaisin klo 20-21 T-talolla (1. sali, Vanha Hämeentie 29, sisäänkäynti Jyryn tiloihin sivuovesta Harjukadun puolelta) 

Kausi: 10.1.-9.5.2019

Ohjaaja: fysioterapeutti Maarit Itälä

Rauhallinen tunti, jossa tehdään palautumista ja liikkuvuutta tukevia, rauhallisia harjoituksia ja venytyksiä mutta myös keskivartalon syviä lihaksia kehittäviä liikkeitä. Tunti päättyy lyhyeen rentoutukseen. Tunti sopii kaikille, ja liikkeitä voi soveltaa oman liikkuvuuden mukaan. Tuntiin ei kuulu hyppyjä. Sopivat varusteet tunnille ovat lämpimät ja joustavat vaatteet sekä sukat tai paljaat jalat. Mattoja löytyy salista.

Polkukävely

Sunnuntaisin klo 15-n.16.15 vaihtelevissa polku-ja metsämaisemissa Turun alueella (Tarkemmat lähtöpaikat päivitetään tälle sivulle pian.. 

Kausi: 24.3.-2.6. (ei 21.4.) 

Ohjaaja: fysioterapeutti Maarit Itälä

Tunnilla parannetaan aerobista kestävyyskuntoa reippaalla kävelylenkillä kauniissa maisemissa. Lähtöpaikka ja kävelyreitit vaihtelevat, mutta pysyttelevat Turun sisällä tai lähialueella. Kävelyreitit kulkevat pääasiassa poluilla ja kuntoradoilla. Sopivat varusteet tunnille ovat säähän sopivat ulkoiluvarusteet ja kengät (keväällä metsässä saattaa olla märkää, mutta reitit eivät kuitenkaan kulje umpimetsässä). Tunti pidetään säällä kuin säällä. Polkukävelyn lähtöpaikat löydät täältä.

Osallistumismaksut kevään kurssille:

-yksi ryhmä 40 €

-kaksi ryhmää 50 €

-kaikki kolme ryhmää 60 €.

Hintoihin lisätään seuran jäsenmaksu 10 € (voimassa koko kalenterivuoden). Ilmoittautuessasi voit valita ryhmän/ryhmät joihin osallistut. Osallistumismaksu maksetaan laskulla, joka saapuu sähköpostiisi ennen tuntien alkua.


Jäikö mieleen kysymyksiä? Lisätietoa kurssin sisällöstä saat Saijalta: saija.huhtiniemi@turunjyry.fi. Lisätietoa laskutuksesta ja maksamisesta saat Eeva-Liisalta: hamaleev@gmail.com.