Lantionpohja - vahvista ja rentouta

Huom! Tammikuun kurssi on täynnä - toinen kurssi järjestetään mahdollisesti myöhemmin keväällä!

Lantionpohjan lihakset ovat tärkeässä osassa naisen hyvinvointia ja terveyttä. Raskauden ja synnytyksen aikana naisen keho muuttuu ja hormonitoiminta poikkeaa normaalista, mikä aiheuttaa usein lantionpohjan toimintahäiriöitä, kuten virtsankarkailua tai tiheentynyttä virtsaamisentarvetta. Syvät vatsa- ja selkälihakset, pallea ja lantionpohja ovat toiminnaltaan yhteydessä toisiinsa, joten lantionpohjan toiminnalla on suuri merkitys mm. ryhtiin, selän hyvinvointiin, hengitykseen ja kehon muuhun toimintaan. On siis tärkeää oppia tunnistamaan lantionpohjan lihasten toiminta - sekä sen aktivointi että rentouttaminen.

Tunneille ovat tervetulleita tuoreet äidit, raskaana olevat, aiemmin synnyttäneet äidit ja muuten lantionpohjan terveydestä kiinnostuneet äidit. Voit osallistua tunneille jos olet käynyt synnytyksen jälkeen lääkärin jälkitarkastuksessa ja saanut luvan harjoitteluun. Jos sinulla on todettu vatsalihasten erkauma, kohdun laskeuma tai muita ongelmia synnytyksen jälkeen tai olet muutoin epävarma siitä, voitko osallistua tunneille, kysy lääkärisi mielipidettä asiasta. 

Tunneilla ohjaajana toimii fysioterapeutti, seksuaalineuvoja Henna Taulio. Tunneilla saat tietoa lantionpohjan toiminnasta, sen muutoksista ja palautumisesta raskauden jälkeen sekä keskivartalon ja lantionpohjan vahvistavasta harjoittelusta. Harjoitteissa aloitetaan lantionpohjan toiminnan alkeista ja edetään rauhalliseen tahtiin omaa kehoa arvostaen. Ota tunnille mukaasi mukavat, joustavat vaatteet, pitkähihainen pusero, kylpypyyhe sekä juomapullo.

Lantionpohjakurssi 17.1.2019 alkaen torstaisin klo 19-20 T-talolla (Vanha Hämeentie 29, Turku). Kurssiin kuuluu kolme kertaa (17.-31.1.).

Kurssin hinta: 30€/hlö
Kurssille ilmoittaudutaan täyttämällä alla olevan linkin ilmoittautumislomake. Saat laskun sähköpostiisi ennen kurssin alkua.

Huom! Tammikuun kurssi on täynnä - toinen kurssi järjestetään mahdollisesti myöhemmin keväällä!